alt

Clubduik (Snotolven zoeken)

Vroeg in het jaar zitten er snotolven in de Nederlandse wateren ze komen hier hun eieren leggen en blijven daar dan bij om ze te verzorgen. Ze zien er meestal prachtig uit. Wij willen ze dit jaar eens gaan zoeken.

  • Voor wie?Duikers (minimaal 2-ster)
  • DatumZondag 7 april
  • Eigen bijdrageGratis

De clubduik

Sommige hebben er al een aantal duiken opzitten en andere moeten de tocht naar de waterkant dit seizoen nog voor het eerst maken. Een clubduik houdt in dat we een gezellige dag gaan duiken. Maar dit keer met een speciaal thema, namelijk: Snotolven. Vroeg in het jaar, wanneer het voor ons vaak nog fris is, komen de snotolven naar Nederland om eitjes te leggen. 

De snotolf

Zeevis. Een plompe, hoekige vis met een stompe kop en kleine bek en kleine ogen. Op de huid staan benige knobbels. Vrouwtjes tot 70, mannetjes tot 50 cm. Groenachtig grijs, jonge dieren geel tot groen, met een zilveren kopstreep. Mannetjes in de paaitijd oranjerood, vrouwtjes blauwachtig. Geen voorste rugvin, de rug is verhoogd. Buikvinnen vergroeid tot zuigschijf.

Wil je meer weten over de snotolf, bijvoorbeeld waar hij voorkomt, wat hij eet of hoe hij eruitziet, kijk dan op www.anemoon.org.

Wat gaan we doen?

Dit jaar willen we als vereniging de Snotolven gaan zoeken. Op welke duikstek ze dit jaar te vinden zijn is nog onbekend, maar wordt al snel duidelijk wanneer de eerste snotolven zijn gespot door andere duikers. Voorgaand jaar zat er een snotolf bij de Anna-Jacobapolder, Oosterschelde. Dit jaar zijn er ook alweer snotolven gezien bij Bergse Diepsluis Sint Annaland, Anna-Jacobapolder. We houden de logberichten op Duikersgids in de gaten voor nog meer berichten

Volgens de log berichten word vaak één snotolf gezien bij de Sint Annaland, dit is dus ook waar we de eerste duik gaan maken. Daarna gaan we naar Anna Jacobapolder om daar ook de snotolf te zoeken. Hieronder vind je de planning.

Tijd Planning
09:45 Vertrek Tilburg
10:55 Aankomst Sint Annaland
11:25 Te water
11:55 Kentering bij Sint Annaland
12:25 Water uit
12:55 Lunchen
13:30 Vertrek naar Anna Jacobapolder en of vullen
14:15 Aankomst Anna Jacobapolder
14:45 Water uit
16:15 Vertrek richting Tilburg
±17:15 Terug in Tilburg

 

Lunch

Zoals je van ons gewend bent, zullen wij ook weer voor een tradionele lunch zorgen. Ook voor de ouders die eventueel meegaan zorgen we voor iets lekkers. Geef in de opmerkingen dan ook even door met hoeveel personen je komt.

 

Datum Zondag 7 april

Inschrijven

Inschrijvingen zijn al gesloten.