Terugblik: Digitale Buddies Borrel

Nieuws

Woensdag 17 maart was de Digitale Buddies Borrel. Deze avond was een en al gezelligheid, met een vleugje competitie. De avond werd afgetrapt door Matthijs met een fotopresentatie. Hij vertelde zijn verhaal over hoe hij is begonnen met een GoPro en doorgegroeid is naar een betere fotocamera. Het leuk was dat Matthijs met zijn GoPro eigenlijk altijd filmde en sinds hij de camera heeft gekocht (in 2017) doet hij niets anders meer dan foto's maken. Dat gaat ook een stuk beter met deze camera en zijn foto's zijn dan flink verbetert ten opzichte van de foto's met de GoPro. Dit jaar heeft hij ook een flitser gekocht, maar daar moet hij nog mee gaan oefenen. Ook wil hij juist meer gaan oefenen met het bewerken van zijn foto's zoals het weghalen van de stofdeeltjes op een foto. Heel knap wat voor groei hij in de afgelopen jaren al heeft doorgemaakt, dat belooft nog heel wat.

Na de leuke fotopresentatie was het tijd voor het Ganzenbord spel, "de Buddies editie". Ben heeft een Digitaal Ganzenbord samengesteld met kansen, vragen, valkuilen, extra punten en groepsopdrachten. Doordat er slechts 7 aanmeldingen waren is het spel uiteindelijk niet in teams gespeeld, maar individueel. Maar dat maakt het niet minder leuk, wel een stukje competatiever. We hebben meerdere rondes gespeeld en konden visjes verdienen. Wie op het einde van het spel de meeste visjes heeft, had gewonnen. Nek aan nek ging de race. Lieke stond lange tijd aan kop en had veel antwoorden goed, zeker in de groepsopdrachten. Ook André en Niki gingen goed. Niet iedereen had zoveel geluk. Je kon namelijk ook visjes verliezen. De kanskaarten waren ook in thema. Je had bijvoorbeeld net je 1* gehaald, dus gefeliciteerd, je mag 2 stappen vooruit. Of het stroomde hard waardoor het zicht slecht was, twee stappen terug. 

Maar wie was dan de uiteindelijk winnaar? We besloten om nog 1 ronde te doen, want het werd al laat en er was nog geen zicht op de eindstreep. Als laatste voerde we nog een groepsopdracht uit. De groepsopdracht was een vraag waarbij meerdere antwoorden waren en iedere om de beurt een antwoord mocht geven. Bij een goed antwoord kreeg je 1 punt, bij een fout antwoord 1 punt eraf en wist je het niet kon je passen, dat kostte je geen punten. Bij 2x fout of 2x pas was je af. De laatste opdracht besloten we om iedereen nog 1x aan de beurt te laten komen. En dat laatste goede antwoord zorgde ervoor dat Carlijn de winnaar werd. Met een score van 11 punten versloeg zij net Liek (10 punten) en André (10 punten). Het was dan ook een hele verassing en ze had het niet eens door. Voor alle deelnemers hebben we een lekker chocoladereep gekocht en voor de winnaar een cadeaubon van de Aalscholvers. Die komt vast goed van pas!

Met nogmaals alle dank aan Ben hebben we een super leuke avond gehad. Wie weet is het wel voor herhaling vatbaar en kunnen we het alsnog in teams spelen.

Buddies Ganzenbord
Buddies Ganzenbord
De eindscore: tel maar na!
De eindscore: tel maar na!