alt

Snorkelen en Duiken

Bij duikvereniging de Buddies kun je zowel duiken als snorkelen. Duikteam de Buddies is een vereniging met meer dan 40 jaar snorkel- en duikervaring. Wij verzorgen wekelijkse snorkellessen voor junioren en senioren met daarnaast de mogelijkheid tot het volgen van een duikopleiding.

Wat is het verschil tussen snorkelen en duiken?

Er zijn verschillende sporten die we in of onderwater kun beoefenen. Bij onze vereniging kun je zowel snorkelen als duiken. Bij snorkelen maak je gebruik van een snorkel om door te ademen en blijf je aan het oppervlak. Bij duiken ga je juist onderwater met een duikfles en adem je door een ademautomaat. Hierdoor kun je dieper onder water om de onbekende onderwaterwereld te verkennen.

Snorkelen

Snorkelen is een leuke en makkelijke sport die je bijna overal ter wereld in het water kan doen. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent, op het stand of in het zwembad. Snorkelen is een zwemvaardigheid waarbij je gebruik maakt van een bril, snorkel en vinnen. Met vinnen heb je stuwkracht waardoor je sneller door het water kan, met de bril kan je onderwater kijken en met de snorkel kun je aan het oppervlak ademen. Om te leren zwemmen met vinnen ben je bij ons aan het goede adres.

Onze vereniging geeft snorkellessen met behulp van het Scubadoe programma van de NOB (Nederlandse onderwatersportbond).
Lees meer over Scubadoe

Duiken

Schildpad duiken Eqypte
Snorkelen en duiken

Hierboven heb je gelezen wat snorkelen inhoudt, maar het allerleukste om te leren is het duiken. Bij het duiken lijkt het namelijk alsof je onderwater zweeft. Ook duiken kun je overal ter wereld doen, alleen is het wel aan te raden om hier een opleiding voor te volgen. Om te leren duiken dien je zowel theoretische kennis op te doen als duikvaardigheden te oefenen om zo veilig mogelijk te leren duiken. Bij onze vereniging bieden we duikopleidingen aan vanaf 14 jaar, daarnaast kun je op onze website ook meer informatie vinden over de uitrustingstukken die je nodig hebt om te kunnen duiken.
Bekijk de duikopleidingen


Snorkelen of Duiken bij de Buddies? Word lid van de vereniging

Met een Buddies lidmaatschap krijg je wekelijkse snorkel- of duiktrainingen, leuke (duik)evenementen en een echt verenigingsgevoel!

Voor junioren

Vanaf 8 jaar

Snorkelen en duiken is bij Duikteam de Buddies al mogelijk vanaf 8 jaar. Samen met andere kinderen leren jullie snorkelen en duiken.

Lees Meer

Voor senioren

Vanaf 16 jaar

Snorkelen en duiken in het zwembad of in het buitenwater. Wekelijkse techniek- en conditietrainingen in het zwembad of een duikopleiding volgen.

Lees Meer
alt

Word jij ook een Buddie?

Over de vereniging

De enige vereniging in Tilburg waar je vanaf 14 jaar een opleiding tot sportduiker kunt volgen en al vanaf 8 jaar lid kunt worden om te leren snorkelen.

Duikteam de Buddies is een duikvereniging op recreatieve basis met als doel de onderwatersport te beoefenen en toegankelijk te maken voor iedereen. De vereniging is in 1978 opgericht en is aangesloten bij de Nederlandse Onderwater Bond (NOB). De vereniging bestaat uit ruim 85 leden, waaronder 30 jeugdleden. Het gehele jaar worden er wekelijks conditie- en vaardigheidstrainingen gegeven in Sportcentrum Reeshof en diverse club evenementen georganiseerd.