Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid van zowel de snorkelopleidingen als de duikopleidingen staan bij ons hoog in het vaandel. De snorkeltrainingen en duiktrainingen worden daarom verzorgt door gecertificeerde instructeurs en ervaren duikers binnen de vereniging.

Kwaliteit en veiligheid heeft zowel betrekking op de snorkel- en duiktrainingen in het zwembad als de duikopleidingen die wij verzorgen. 

Snorkelen

Bij de junioren zijn de kinderen opgedeeld in groepen naar leeftijd en ervaring. Op elke groep staat minstens één gecertificeerde instructeur of ervaren 3-ster duiker als trainer. Daarnaast waarborgen wij de veiligheid door middel van het informeren van de kinderen over de nooduitgangen en de noodprocedures. Ten slotte zijn wij wekelijks met minimaal 6 trainers tijdens het juniorenuur waardoor continue zicht is op het gehele zwembad.

Bij de senioren staat ook een gecertificeerde instructeur of 3-ster duiker als trainer op de kant. De trainer verzorgt de les en houdt tevens toezicht op het zwembad.

Duiken

Duikteam de Buddies verzorgt duikopleidingen conform de richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Bij deze NOB-opleidingen maar ook binnen de vereniging ligt de nadruk op het verantwoord opleiden van duikers die zelf optimaal hun veiligheid kunnen waarborgen.

Het onderwerp veiligheid ligt de vereniging aan het hart waardoor we met trots ruim 30 jaar zonder duikongevallen te hebben meegemaakt. Duikteam de Buddies verzorgt dan ook geen duikopleidingen in slechts een paar dagen of weken. Gemiddeld doorlopen cursisten een NOB duikopleiding in 4 tot 5 maanden; een lange doorlooptijd wat de vaardigheden, kennis en veiligheidsnormen ten goede komen. Voor alle duikopleidingen geldt dat de cursisten eerst met de theorie en zwembadtrainingen beginnen voordat de opleiding in het buitenwater wordt voortgezet.