Medische Keuring

Om bij Duikteam de Buddies te mogen duiken moet je in het bezit zijn van een geldige keuring. Jaarlijkse kun je via de vereniging gekeurd worden bij onze duikarts.

De keuring

Als duiker ben je verplicht om medisch gekeurd te zijn. Zonder medische keuring kun je niet deelnemen aan de duikopleidingen en/of duikevenementen. Een medische keuring betekent dat een gespecialiseerde duikarts verschillende kleine onderzoeken uitvoert om vast te stellen of je mag duiken. De duikarts luistert bijvoorbeeld naar je longen en je hart en hij kijkt in je oren of je kunt klaren.

De duikkeuringen worden elk jaar eind maart georganiseerd. Enkele avonden in de week zal de duikarts bij het Wijkcentrum de Reeshof zijn waar de keuringen plaatsvinden.

Kosten

De kosten van de duikkeuring zijn € 30 en dan is je keuring 3 jaar geldig. In uitzonderlijke gevallen kan de duikarts bepalen dat je duikkeuring korter geldig is (bijvoorbeeld in het geval je bepaalde medicijnen gebruikt of in een risico groep valt).

Let op! Een medische keuring is enkel verplicht om te mogen duiken. Voor het snorkelen is een zwembadverklaring voldoende.

Waarvoor heb je een medische keuring nodig?

Kwaliteit en veiligheid

Duikteam de Buddies verzorgt duikopleidingen conform de richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Lees meer

Opleidingen

Bij onze vereniging kun je een 1, 2 of 3-sters duikopleiding volgen. Deze duikopleidingen worden uitsluitend gegeven aan leden van de vereniging.

Bekijk de opleidingen

Club evenementen

Toegang tot alle (duik) gerelateerde club evenementen die Duikteam de Buddies gedurende het jaar organiseert voor haar leden en familie.

Evenementenkalender