alt

3-ster duikopleiding

Na het behalen van het 2-ster duikbrevet kun je verder met de 3-ster duikopleiding. Bij de 3-ster duikopleiding leer je hoe je andere duikers kan begeleiden en hoe je een instructeur kan assisteren. Na afronding van de 3-ster duikopleiding kun nieuwe/jonge duikers begeleiden.

Word Divemaster

Na het 2-ster duikbrevet komt het 3-ster duikbrevet. Je hebt nu al ruime duikervaring opgedaan en je bent bekend met verschillende duikomstandigheden. Het 3-ster duikbrevet is bedoelt voor ervaren duikers die meer willen leren over de achtergrond van het duiken. Je leert over het begeleiden van duikers in opleiding of het begeleiden van duikers tijdens een (club)duik.

Om deze duikopleiding te kunnen volgen moet je:
 • Minimaal 60 ervaringsduiken in het buitenwater
 • Ben je 18 jaar of ouder
 • Beschikken over een geldige medische keuring
 • Lid zijn van de NOB
 • Heb je je 2-ster duikbrevet behaald

Wat ga ik leren?

Tijdens de 3-ster duikopleiding ligt de nadruk op de achtergrond van het duiken en het begeleiden van duikers. Ook gaan we bij deze opleiding verdiepen in onze duikapparatuur en het decompressieduiken. Aan het einde van de opleiding weet jij wat de effecten zijn van herhalingsduiken, jo-jo duiken en te weinig water drinken. Kom je onverwachts in een deco, dan weet jij hoe je veilig aan de oppervlakte komt.

Schildpad duiken Eqypte
Duiken coördineren
duiktraining zwembad reeshof
Redden

Naast de verdieping in de theorie wordt er ook zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van je gevraagd. Je leert hoe je een beginnende duiker moet begeleiden en hoe je een instructeur kan assisteren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

 • Theorielessen (5-6)
 • Buitenwater lessen (10-12)
 • Coördineren van een duik
 • Begeleiden van een 1-ster duiker in opleiding tijdens een duik

Wat kan ik na mijn 3-ster?

Na het behalen van je 3-ster kun je je verder ontwikkelen als instructeur. Deze opleiding wordt niet binnen onze vereniging gegeven, maar deze kun je direct bij de NOB volgen. Voor meer informatie over de instructeursopleiding kun je kijken op de website van de NOB

3* opleiding

 • Vanaf 18 jaar
 • Theorie én praktijk
 • Andere duikers begeleiden
 • Redden

Binnen- en buitenlocatie

Het gehele jaar worden er wekelijks conditie- en vaardigheidstrainingen georganiseerd in het Gemeentelijk sportcentrum Reeshof, Tilburg. Het 25 meter diepe bad is voorzien van een verstelbare bodem, wat ideaal is voor de beginnende snorkelaars of duikers. Daarnaast hebben we ook een buitenlocatie: het Wijckermeer. In het voorjaar geven we dus ook trainingen op deze locatie!

Lees Meer
Zwembad in de Reeshof
Zwembad in de Reeshof

Wat heb je nodig om te duiken?

<-- Dit is het blok voor duikspullen -->

Om te kunnen duiken heb je extra materialen nodig. De uitrustingstukken die je nodig hebt om te kunnen duiken, hebben wij voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vind je meer informatie over de winkels waar je terecht kunt.

Informeer je altijd goed voordat je een duikuitrusting gaat aanschaffen. Stel je vragen aan onze instructeurs of win advies in bij een duikwinkel.

Lees meer

Ontmoet onze instructeurs

Duikteam de Buddies vrijwilliger Rob Weber

Rob Weber

 
Duikteam de Buddies vrijwilliger Mari Pijpers

Mari Pijpers

2* instructeur
Duikteam de Buddies vrijwilliger André van den Hoek

André van den Hoek

2* instructeur