alt

Junioren

Het juniorenlidmaatschap is voor leden met de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Met het juniorenlidmaatschap kun je wekelijkse snorkel- en duiktrainingen volgen en meedoen met verschillende leuke evenementen.

Het junioren lidmaatschap

Wat ga je leren

Wekelijks trainen onze leden op dinsdagavond in het zwembad van Sportcentrum de Reeshof. Tijdens de trainingen worden snorkel- en duiktechnieken gecombineerd met conditie en spelactiviteiten. Daarnaast wordt per groep één keer in de drie weken met perslucht getraind. Tijdens de perslucht training worden oefeningen gedaan om de beginselen van het duiken aan te leren.

Wekelijkse snorkel- en persluchtlessen

Tijdens de snorkellessen leren de kinderen de basis van het snorkelen. Ze leren hoe ze met vinnen moeten zwemmen, hoe ze de bril en snorkel leeg moeten blazen en hoe ze onderwater moeten zwemmen. Deze technieken worden gecombineerd met conditie- en spelactiviteiten. Deze oefeningen zijn allemaal onderdeel van het scubadoe-lesprogramma waarmee de kinderen de basis leggen voor het duiken. De persluchtlessen zijn ingericht om de kinderen kennis te laten maken met het zwemmen onderwater met een persluchtfles. Door middel van verschillende oefeningen worden de kinderen bekend met het duiken en trimmen.

Trainers op de kant bij de junioren training van Duikteam de Buddies
Trainers die les aan het geven zijn
duiktraining bij Duikteam de Buddies in zwembad reeshof
Regelmatig oefenen met perslucht
Group of fish
Onderwaterzemmen is onderdeel van de trainingen

Wat zijn de kosten

De contributie voor het juniorenlidmaatschap is €22,00 per maand. Bij het inschrijven brengen we eenmalig inschrijfkosten in rekening. Dit is nodig om je in te schrijven bij de de Nederlandse Onderwaterbond (NOB).

8 tot 13 jaar - eenmalig €30.-
  1. NOB inschrijfkosten
  2. Scubadoe lespakket (Wat is Scubadoe?)
Vanaf 13 jaar - eenmalig €20.-
  1. NOB inschrijfkosten

Praktische informatie

Lestijden en locatie Dinsdag 19:00 - 20:00 Zwembad de Reeshof

Het kan zijn dat lessen niet doorgaan vanwege bijvoorbeeld een nationale feestdag. Op de jaarkalender kun je zien of er wijzigingen is in de dag waarop je les krijgt of dat de les komt te vervallen.

Ga naar de jaarkalender
alt

Kom eerst een keer proberen

Binnen- en buitenlocatie

Het gehele jaar worden er wekelijks conditie- en vaardigheidstrainingen georganiseerd in het Gemeentelijk sportcentrum Reeshof, Tilburg. Het 25 meter diepe bad is voorzien van een verstelbare bodem, wat ideaal is voor de beginnende snorkelaars of duikers. Daarnaast hebben we ook een buitenlocatie: het Wijckermeer. In het voorjaar geven we dus ook trainingen op deze locatie!

Lees Meer
Zwembad in de Reeshof
Zwembad in de Reeshof
Snorkelaars met de uitrusting aan
Snorkelaars met de uitrusting aan

Wat heb je nodig om te snorkelen?

Om te kunnen snorkelen heb je een aantal materialen nodig. De snorkelmaterialen die je nodig hebt om te kunnen snorkelen, hebben wij voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vind je meer informatie over de winkels waar je terecht kunt.

Voor meer informatie over de snorkelmaterialen kun je altijd terecht bij onze trainers en instructeurs.

Lees Meer

Wat er nog meer inbegrepen is bij een Buddies lidmaatschap

Collectief verzekerd

De leden van Duikteam de Buddies zijn als NOB-lid automatisch collectief verzekerd voor aansprakelijkheid en tegen de blijvende gevolgen van (duik)ongevallen.

Hoe werkt het

Automatisch lid NOB

Automatisch inbegrepen bij het lidmaatschap van Duikteam de Buddies behoort het collectieve lidmaatschap van de Nederlandse Onderwaterbond (NOB)

Meer over de NOB

Club evenementen

Toegang tot alle (duik) gerelateerde club evenementen die Duikteam de Buddies gedurende het jaar organiseert voor haar leden en familie.

Evenementenkalender