alt

1-ster duikopleiding

Vanaf 14 jaar kun je starten met de 1-ster duikopleiding. Bij deze duikopleiding leer de basis van het duiken en wat er zoal bij komt kijken. Na afronding van de 1-ster duikopleiding kun je jezelf een beginnende duiker noemen!

Duikopleiding voor beginners

Als je je eerste duikbrevet wilt halen begin je met het 1-ster duikbrevet. Na het behalen van dit brevet mag je samen met een andere duiker tot een diepte van 20 meter duiken. Eén keer per jaar wordt de opleiding binnen onze vereniging verzorgd door gecertificeerde NOB/CMAS duikinstructeurs.

Om deze duikopleiding te volgen moet je:
  • Minimaal 14 jaar oud zijn
  • Beschikken over een geldige medische keuring
  • Lid zijn van de NOB

Wat ga je leren?

Duiken is niet moeilijk, maar om veilig te duiken zijn er een aantal basisvaardigheden die je moet beheersen. De 1-ster duikopleiding is de eerste stap naar een zelfstandig en veilig duikersleven. Je leert bij de opleiding welke duikuitrustingstukken je allemaal nodig hebt en hoe deze in elkaar zitten. Je leert hoe je je duikset op moet bouwen en hoe je deze moet controleren. Daarnaast is je buddy (mededuiker) van groot belang. Je leert samenwerken met je buddy, het controleren van elkaars duikuitrusting en hoe je met elkaar onderwater moet communiceren. Ook leer je hoe je te water kan gaan (via de kant, met een sprong of met een rol) en de beginselen van het kompas.

Zwembadlessen
Zwembadlessen
duiktraining zwembad reeshof
Zwembadtrainingen
Buitenwatertrainingen
Buitenwatertrainingen

Hoe ziet de opleiding eruit?

  • Theorielessen (5-6)
  • Zwembadlessen (5-6)
  • Buitenwater lessen (10-12)

Wat kan ik na mijn 1-ster?

Na het behalen van je 1-ster kun je je verder verdiepen in het duiken door het volgen van de 2-ster duikopleiding. Maar je kunt ook verschillende specialisaties volgen om het duiken nog interessanter te maken.

Wanneer je je duikopleiding hebt afgerond kun je ook meedoen met de leuke duikevenementen die wij als vereniging organiseren. Bijvoorbeeld een clubduik naar Zeeland of het Pinksterweekend met Pinksteren in Zeeland.

1* opleiding

  • Vanaf 14 jaar
  • De basis van duiken
  • Theorie én praktijk
  • Zowel binnen als buiten

Binnen- en buitenlocatie

Het gehele jaar worden er wekelijks conditie- en vaardigheidstrainingen georganiseerd in het Gemeentelijk sportcentrum Reeshof, Tilburg. Het 25 meter diepe bad is voorzien van een verstelbare bodem, wat ideaal is voor de beginnende snorkelaars of duikers. Daarnaast hebben we ook een buitenlocatie: het Wijckermeer. In het voorjaar geven we dus ook trainingen op deze locatie!

Lees Meer
Zwembad in de Reeshof
Zwembad in de Reeshof

Wat heb je nodig om te duiken?

<-- Dit is het blok voor duikspullen -->

Om te kunnen duiken heb je extra materialen nodig. De uitrustingstukken die je nodig hebt om te kunnen duiken, hebben wij voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vind je meer informatie over de winkels waar je terecht kunt.

Informeer je altijd goed voordat je een duikuitrusting gaat aanschaffen. Stel je vragen aan onze instructeurs of win advies in bij een duikwinkel.

Lees meer

Ontmoet onze instructeurs

Duikteam de Buddies vrijwilliger Carlijn Oerlemans

Carlijn Oerlemans

1* instructeur
Duikteam de Buddies vrijwilliger Ingrid de Beer-Hamers

Ingrid de Beer-Hamers

1* instructeur
Duikteam de Buddies vrijwilliger Mari Pijpers

Mari Pijpers

2* instructeur