alt

2-ster duikopleiding

Na het behalen van het 1-ster duikbrevet kun je verder met de 2-ster duikopleiding. Tijdens deze duikopleiding leer je duiken in getijdenwater, duiken na zonsondergang én hoe je je buddy kan helpen in een moeilijke situatie. Na afronding van de 2-ster duikopleiding heb je weer meer ervaring en kun je moeilijkere duiken maken.

Duikopleiding voor gevorderde

Na het 1-ster duikbrevet komt het 2-ster duikbrevet. Je hebt nu al enige duikervaring opgedaan en de smaak goed te pakken. Je hebt gedoken in Nederland of zelfs al in het buitenland. Bij de 2-steropleiding ligt de nadruk op het vergroten van ervaring, met name onder verschillende omstandigheden.

Om deze duikopleiding te kunnen volgen moet je:
 • Minimaal 20 ervaringsduiken in het buitenwater
 • Ben je 15 jaar of ouder
 • Beschikken over een geldige medische keuring
 • Lid zijn van de NOB
 • Heb je je 1-ster duikbrevet behaald

Wat ga ik leren?

Tijdens de 2-ster duikopleiding leer je omgaan met verschillende duikomstandigheden. Je leert wat getijdenwater is, wat een kentering is en hoe je kunt berekenen wanneer je te water kan. Ook leer je alles over nachtduiken, het gebruik van een lamp en het opstellen van een duikplan. Tijdens een nachtduik worden namelijk de echte jagers wakker.

Bij het 2-ster duikbrevet wordt ook aandacht besteed aan het helpen van je buddy. Je leert duikgerelateerde aandoeningen herkennen en hoe je hierop moet reageren. Hoe breng ik mijn buddy veilig naar de oppervlakte en naar de kant?

Schildpad duiken Eqypte
Je buddy helpen
duiktraining zwembad reeshof
Avond- en nachtduiken
Group of fish
Stromingsduiken

Hoe ziet de opleiding eruit?

 • Theorielessen (5-6)
 • Buitenwater lessen (10-12)
 • Nachtduiken
 • Getijdenwaterduiken

Wat kan ik na mijn 2-ster?

Na het behalen van je 2-ster kun je je verder verdiepen in het duiken door het volgen van de 3-ster duikopleiding. Maar je kunt ook verschillende specialisaties volgen om het duiken nog interessanter te maken.

Wanneer je je duikopleiding hebt afgerond kun je meedoen met nog meer leuke duikevenementen die wij als vereniging organiseren. Bijvoorbeeld een clubduik in de Oosterschelde (getijdenwater Zeeland) of het Najaarsweekend aan het einde van het jaar in Zeeland.

2* opleiding

 • Vanaf 15 jaar
 • Theorie én praktijk
 • Duikplan maken
 • Stroom en nachtduiken

Binnen- en buitenlocatie

Het gehele jaar worden er wekelijks conditie- en vaardigheidstrainingen georganiseerd in het Gemeentelijk sportcentrum Reeshof, Tilburg. Het 25 meter diepe bad is voorzien van een verstelbare bodem, wat ideaal is voor de beginnende snorkelaars of duikers. Daarnaast hebben we ook een buitenlocatie: het Wijckermeer. In het voorjaar geven we dus ook trainingen op deze locatie!

Lees Meer
Zwembad in de Reeshof
Zwembad in de Reeshof

Wat heb je nodig om te duiken?

<-- Dit is het blok voor duikspullen -->

Om te kunnen duiken heb je extra materialen nodig. De uitrustingstukken die je nodig hebt om te kunnen duiken, hebben wij voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vind je meer informatie over de winkels waar je terecht kunt.

Informeer je altijd goed voordat je een duikuitrusting gaat aanschaffen. Stel je vragen aan onze instructeurs of win advies in bij een duikwinkel.

Lees meer

Ontmoet onze instructeurs

Duikteam de Buddies vrijwilliger Ingrid de Beer-Hamers

Ingrid de Beer-Hamers

1* instructeur
Duikteam de Buddies vrijwilliger Mari Pijpers

Mari Pijpers

2* instructeur
Duikteam de Buddies vrijwilliger Rob Weber

Rob Weber